Másfélmillióra büntethetik téli gumi nélkül a szomszédban!

Másfélmillióra büntethetik téli gumi nélkül a szomszédban

November elsejétől rossz időben kötelező a téli gumi használata Ausztriában. Aki nem készült, azt akár ötezer euróra, vagyis durván másfél millió forintra is bírságolhatják.

Ha autóval megy Ausztriába, készüljön fel a télre: november elsejétől április tizenötödikéig kötelező a téli gumi használata az osztrák utakon télies időjárási viszonyok között.

Az osztrák hatóság tél elejétől szigorú ellenőrzéseket tervez a határ mentén. Ha nincs téli gumi, a büntetés akár ötezer euró is lehet, de ez függ az időjárási viszonyoktól. A rendőrség minden esetben figyelembe veszi az adott körülményeket.

Ha ellenőrzésre kerül a sor, a nyári gumival közlekedőket nem is engedik továbbhajtani. Ha pedig valaki az ellenőrzések ellenére ilyen gumival balesetet okoz, a teljes felelősség a vezetőt terheli és kártérítést is kell fizetnie.

Hazánkban az autósok jellemzően csak akkor váltanak téli gumira, ha már havazik. Pedig a szakamberek szerint már a hideg idő beálltával érdemes cserélni. A nyári gumiabroncsok +7 °C felett nyújtanak ideális teljesítményt, alacsonyabb hőmérsékleten nem tapadnak kellő mértékben. Az évszaknak megfelelő abroncs emellett kevésbé is kopik, tehát használatuk nemcsak biztonságosabb, de gazdaságosabb is.

hirstart.hu

Érdekli?

Minden mezőt pontosan töltsön ki
Kapcsolat
CAPTCHA
[Ezzel szűrjük ki a reklámokat bemásoló robotokat és a totálisan analfabéta látogatókat.]
Image CAPTCHA
Írja ide be a karaktereket a képről (kisbetű/nagybetű eltérés SZÁMÍT!)